Kategorier
Städ

Smidigt med hemstädning i Stockholm

Tiden är en faktor som man inte alltid räknar med. Åtminstone inte att den går så fort. Då blir städningen lidande och behovet av hemstädning stor i Stockholm.

För en gång skull kände Mia att hon hade allt under kontroll. Något som var långt ifrån vanligt för henne. Alla trodde att hon var en ordningsmänniska, men de hade inte sett hur hon hade det hemma. Där kunde ingen se att hon låg efter med både städning och tvätt. Bara hon visste hur paniken spred sig så snart någon sa att de skulle komma på besök. Då blev det bråttom och Mia sprang runt som en galning i alla rummen.

Det var en sak att själv stå ut med eländet. Men att någon annan skulle se. Så hände det som inte fick hända. Det ringde på dörren. I dörrögat kunde hon se bästa vännen Ingela stå med en påse i handen. Det var inte så att vännen kom oanmäld. Det här hade varit bestämt sedan länge. Det var bara detta att Mia fullständigt glömt och nu stod hon här i sin ostädade lägenhet och visste inte vad hon skulle göra.

Många har hemstädning

Mia öppnade snabbt dörren och smet ut till sin vän som såg något förvånad ut. Mia förklarade sanningsenligt att hon haft en vecka så fylld av jobb och aktiviteter och inte hunnit städa. Kanske kunde de gå till något kafé och sätta sig istället. Hon lade till att hon skämdes för mycket för att släppa in vännen. Ingela lyfte på påsen hon hade i handen för att understryka att hon redan hade köpt fika och ett kafé kändes överflödigt.

Till sist lyckades väninnan övertyga Mia om att det inte gjorde något att det inte var städat. Hon lovade att inte städa åt henne. Mia skrattade och kände sig nu plötsligt inte lika panikslagen över tanken att visa sitt hem i dess nuvarande tillstånd. Hon öppnade dörren och släppte Ingela. Om väninnan tyckte det var stökigt visade hon inte det med en enda min.

En ny insikt om hemstädning

Efter en liten stund vid köksbordet frågade Ingela om städningen. Hon berättade för Mia att hon hört en oro i hennes röst när hon någon gång sagt att hon skulle komma förbi. Var det även då på grund av att hon tyckte att hon hade det stökigt? För första gången berättade Mia om sin diagnos. Att hon hade ADHD och problem med att hålla hemmet i ordning. Mia berättade hur mycket det påverkade hennes liv och hennes relationer.

Mia lyssnade förvånat när Ingela berättade att hon själv anlitade ett företag som arbetade med hemstädning. Kunde det verkligen stämma att hennes perfekta väninna inte själv tog hand om sin lägenhet? En lägenhet där allt hade sin plats och inte ett dammkorn fanns någonstans. Varje gång hon varit där hade hon undrat hur Ingela hade tid att städa hela tiden.

Hemstädning förändrar allt

Innan Ingela hade gått hem hade hon skickat en länk så att Mia själv kunde gå in och läsa om hemstäd i Stockholm. Hon hade trott att det bara var de med pengar som hade råd med städhjälp. Men det visade sig att det fanns något som hette rutavdrag som gjorde att det inte alls blev så dyrt. Mia ringde och bokade en provstädning till veckan därpå. Hon ville ha lite tid att plocka undan först.

Den dagen som städfirman varit där gick hon hemåt med bestämda och nyfikna steg. I dörren möttes hon av den fräscha doften av städprodukter. Andäktigt steg hon in och kände hur tårarna kom. Alla ytor blänkte och Mia försökte förstå vad hon kände inför detta. Så kom orden till henne. Hon kände sig lugn för första gången på länge. Hon plockade fram mobilen och valde namnet Thomas. Det var dags att bjuda hem den nya bekantskapen på en fika.