Kategorier
Teknik

Drönarfoto & drönarfilm är en populär möjlighet inom film och fotografi

Saker och ting utvecklas. Från camera obscura har kameratekniken utvecklats enormt. Idag kan man få drönarfoton & drönarfilm som är knivskarpa i skärpan.

Camera obscura var den första kameran som såg dagens ljus. En hålkamera som lyckades avbilda verkligheten, om än suddigt. Det var en häpnadsväckande teknisk pryl som idag finns i nästan varje persons ficka. Att alla skulle gå omkring med en kamera i fickan var nog inget som de första kameratillverkarna ens tänkte på. Dåtidens kameror hade knappast fått plats i någons ficka utan var ganska otympliga.

Vid 1800-talets mitt fick kameran skjuts framåt när man kom på hur man skulle framkalla bilder. Då började människor att gå till fotografen och ta porträtt istället för att sitta hos en målare i flera dagar. Det blev också mer allmänt och inte bara för de rika som hade råd med porträttmålare.

Drönarfoto & drönarfilm en del av dagens teknikutveckling

Under 1900-talet blev det en explosion i utvecklingen av kameror precis som mycket annat. Pixlarna blev fler och man kom på hur man kunde filma. Flygbilder blev populära att köpa när gårdsförsäljare kom förbi. Att få se sin mark uppifrån och inte bara på en karta var fantastiskt. Idag är det nästan vardagsmat. Unga människor kan nästan inte förstå att drönarfoton & drönarfilm inte alltid funnits.

För dagens ungdomar är det enkelt att klicka sig in på en dator och hitta högkvalitativa bilder tagna av en drönare. Ska de göra filmer ser de gärna en filmsekvens filmad ovanifrån med en drönare. Något som för bara ett par decennier sedan var nästan helt otänkbart. I många spelfilmer är det numera nästan mer regel än undantag att man filmat en eller flera sekvenser med drönare. Det gör att man kan få överflygningar som blir filmiskt väldigt snygga.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: drönar-foto.se