Kategorier
Flytt

Flyttstädning Stockholm – vanliga frågor 

Dags att flytta till en ny bostad i Stockholm? I så fall har du också ett stort projekt framför dig. Väljer du att genomföra flytten på egen hand – med vänner, givetvis – och utan att ta professionell hjälp av en flyttfirma så har du också en massa saker som måste planeras: 

  • Kartonger: Se alltid till att köpa – eller hyra – kartonger som är i samma storlek och i bra kvalitet. Räkna med ungefär en kartong per kvm och se till att packa dessa veckan innan flytten. Gällande packningen i kartongerna så ska du blanda tungt och lätt – böcker/textilier, exempelvis – och se till att du orkar lyfta dem. 
  • Säg upp abonnemang, medlemskap och försäkringar. Se till att du har en hemförsäkring under flyttdagen, men i övrigt kan du beta av listan och se till att förhandla om nya avtal. Vilket också kan ge dig en massa fördelar. Tänk även på flyttanmälan och adressändring. 
  • Flyttbil. Det finns ingen anledning att vänta till sista sekund med att hyra en flyttbil i Stockholm. Risken är påfallande stor att du då heller inte hittar någon bra sådan – och tvingas nöja dig med ett släp. Hyr i god tid! 

Flyttstädning – ett projekt för sig

Då flytten väl är genomförd så är den inte över. Vad menas? Det finns en del som är kvar och det handlar också om den värsta delen – en flyttstädning i Stockholm. Här nedan ska vi gå igenom lite kring en flyttstädning i Stockholm och göra detta genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Varför är en flyttstädning viktig? 

Det handlar uteslutande om att förenkla för den som ska flytta in. Logiskt: du vill ha en ren och fräsch bostad att flytta in i – och det vill andra också ha. Den som inte genomför en flyttstädning i Stockholm bryter din länk i en viktig kedja och tvingas också betala för detta. 

Kan jag ta hjälp med flyttstädning i Stockholm? 

Ja, det finns givetvis inga regler som säger att du själv måste städa. Tvärtom: de flesta skulle tjäna på att anlita en städfirma och låta proffs sköta jobbet. Det gör att en flytt blir smidigare och att man kan fokusera på att flytta in i den nya bostaden. 

Det svåra med en flyttstädning är att allt – precis allt – ska städas och att det också ska ske efter att man burit allt som finns i bohaget. Man är trött – både fysiskt och mentalt. Professionell flyttstädning i Stockholm är definitivt ett bra alternativ! 

Kan man få flyttstädning i Stockholm till bra pris? 

Ja, genom att ta in offerter och ställa dessa mot varandra så kan du definitivt komma billigt undan. Tjänsten är dessutom inkluderad i Rut-avdraget och räknas som en hushållsnära tjänst. Konkret innebär detta att du som privatperson kan dra av 50% av den totala kostnaden. Det är en riktigt bra anledning till att börja ringa städföretag i samband med din flytt och anlita flyttstädning i Stockholm till bra pris